Kyokushin Karate Győr

AZ INTERNATIONAL BUDO KAI 

Az International Budo Kai (IBK) Kaicho Jon Bluming Kyokushin Budo Kai és Shihan Dave Cook Ashihara International szervezetek összeolvasztása által jött létre, de 2003-ban Shihan Cookot és vele az Ashihara karatét a szervezet kizárta soraiból. Hivatalos nemzetközi bejegyzésre 2005-ben került sor.
Sajnálatosan 2006.-ban Kaicho Bluming elhagyta saját szervezetét, azóta az általa választott és kinevezett Gerard Gordeau 9. dan vezeti, mint Kancho.

Az IBK létrehozásának oka és célja a Budo terjesztése a világban. Felvilágosítani az átlag embert a Budo tréning emberre gyakorolt pozitív hatásáról. Optimális körülményeket bitosítani a Budo tréning gyakorlása közben, kiemelten kezelve az ifjúságot és a nőket. Az IBK politikája mentes a faji, vallási, politikai és nemi megkülönböztetéstől.Az IBK magas színvonalú szakmai alapokon nyugszik és ezt harmonikusan kívánja biztosítani tagjai számára, továbbá tartózkodik mindenféle politikai intrikától. Az IBK olyan, mint egy nagy család és a családi atmoszféra fenntartása az egyik elsődleges célja.
Csak a kiválóan szervezett Dójók és a magas technikai színvonalat képviselő oktatók elfogadottak az IBK által, mindazonáltal a Dójók mérete nem alapvető szempont. A Dójó vezető instruktora képes kell legyen hiteles dokumentumokkal igazolni Budó előéletét. Mielőtt a Dójó tagfelvételre kerülne, a képviselője részt kell vegyen egy táboron, vagy egy látogatáson valamely központi Dójóban. Az is elképzelhető, hogy az IBK valamely kijelölt vezető instruktora tesz látogatást a Dójóban.
A karate, mint ismeretes közel 100 éves múltra tekint vissza. Sajnálatosan a legtöbb karate irányzat nem rendelkezik azokkal a fejlődést szolgáló előnyökkel, mely a fizikai tréning tudományosan alátámasztott magyarázatain alapszik. Sok Karate irányzat bűnös a Karate körül kialakított misztérium állandósításában, s ennek oka az, hogy a stílusok merevek, változtathatatlanok, s így korszerűtlenné válnak koncepciójukban. Az IBK edzésmódszere folyamatosan változik, fejlődik, így megfelel a kor mindenkori kihívásának, az evolúció törvényének.
A csatlakozó Dójóknak az IBK trénig alapjaihoz illetve a vizsgaanyagához való közelítésének nincs meghatározott kötelező ideje, de támogatott a lehető leggyorsabb és sima, zökkenőmentes átmenet végrehajtása. Az átállás békés végrehajtásának módja a kérdéses Dójótól függ. Gyakran a tanítványok a korábban tanult technikákat tudják kapcsolni és alkalmazni az újonnan tanultakkal és az átállás ilyen formán folyamatosan történik. A teljes átállás 2-3 évet is igénybe vehet. Az IBK alkalmazott technikáit az "All round fighting" (teljes körű küzdelem) szellemében építette fel, mely azonos a Kyokushin kezdetekor Sósai Oyama által is használt széles repertoárral. így az tartalmazza a közelharc dobáselemeit, és a földharc alapvető technikáit a teljes győzelem elérése céljából.
Az IBK rendszeresen rendez nemzetközi versenyeket és kisebb helyi versenyeket.
Minden évben vannak kiemelt edzőtáborok és a tagországok által szervezett szemináriumok.

 

Az IBK vezetésének szervezeti felépítése: 


Elnök

Kancho Gerard Gordeau 9. dan 


Titkár

Shihan  Lammert Meinema, 6th dan


Technikai Bizottság igazgatója

Hanshi Nico Gordeau 8. dan
 

 

 

 

péntek, 20. április 2018

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com